Äänestä Vuoden vapaaehtoista 2016

hands-269286_1280Kansalaisareena ry hakee jälleen Vuoden vapaaehtoista. Mukana ovat myös mielenterveysyhdistysten ehdokkaat Luca Nordfors Friski Tuult ry:stä ja Sirkka Saaristo Mielimaasta ry:stä.

Vuoden vapaaehtoinen -palkinto myönnetään henkilölle, joka voi olla vapaaehtoistoiminnan pitkän linjan toimija tai innostava tulokas. Kilpailussa on ehdolla 82 henkilöä yhteensä 37:ltä paikkakunnalta. Eniten ääniä saanut ehdokas saa Vuoden Vapaaehtoinen -tunnustuksen Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vapaaehtoisten päivänä 3.12. Helsingissä.

Raumalainen Luca Nordfors on tehnyt erilaisia vapaaehtoistöitä jo 38 vuotta, mm. SETA ry:ssä, AIDS-tukikeskuksessa ja Sinuiksi-palvelussa. Rauman Mielenterveysyhdistys Friski Tuult ry:n vertaistukihenkilönä ja hallituksen jäsenenä hän aloitti 2007, ja vuodesta 2012 lähtien hän on ollut yhdistyksen puheenjohtaja.

Vihantilainen Sirkka Saaristo on toiminut yli kymmenen vuotta vertaisryhmän ohjaajana Mielimaasta ry:ssä. Hän myös päivystää kriisipuhelimessa ja toimii vapaaehtoisten kouluttajana. Monenlainen tukihenkilötoiminta on lähellä hänen sydäntään.

Vapaaehtoiset pyörittävät Suomea: vapaaehtoisten työpanos vastaa 21 000 henkilötyövuotta. Noin puoli miljoonaa suomalaista on mukana sosiaali- ja terveysalan järjestöjen vapaaehtoistoiminnassa. Kaiken kaikkiaan joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä.

Äänestä 31.10.2016 mennessä

Ehdokkaiden esittelyt kampanjan verkkosivulla: www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen
Äänestä suosikkiasi täällä tai kampanjan verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 31.10.2016 mennessä.

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter