Kehataan Kemissä: 400 osallistujaa kulttuuri- ja yleisurheilupäivillä

Kehataan Kemissä -tapahtuma tuo Kemin kulttuurikeskukseen, kaupunginteatteriin ja Sauvonsaaren urheilukentälle 24.-26.8.2018 mielenterveysyhdistysten jäseniä eri puolilta Suomea. Mielen ja kehon hyvinvointia tukevia pääteemoja on kaksi: teatteri ja liikunta.

Mielenterveyden keskusliiton suurin jäsentapahtuma, kulttuuri- ja yleisurheilupäivät, kiertää vuosittain eri paikkakunnilla. Tänä vuonna Kehataan Kemissä -otsikon alla ohjelma koostuu kulttuurista, luonnosta, luovista menetelmistä, urheilusta, leikkimielisen rennosta liikunnasta ja mukavasta yhdessäolosta.

”Luovuus ja liikunta auttavat ylläpitämään mielen ja kehon hyvinvointia, ja siihen pitää kaikilla olla oikeus ja mahdollisuus. Minullekin teatteri ja kehollinen ilmaisu ovat tärkeitä elementtejä, joista saan paljon voimavaroja”, sanoo liiton Hyvän mielen lähettiläs, kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola, joka vetää Kemissä improvisaatiopohjaisen teatterityöpajan.

”Tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä siksikin, että hyvän mielenterveyden edistäminen edellyttää paitsi yhteiskunnan tukiverkkoja ja palveluja, myös ihmisten kohtaamisia, joissa jokaisella on oma arvokas tarinansa”, Toivola toteaa.

Perjantaina päivällä on erilaisia luovien menetelmien työpajoja ja tutustumiskohteita. Illan teatterikatselmuksessa esiintyvät mielenterveysyhdistysten teatteriryhmät ja Kemin kaupunginteatterin improryhmä.

 

Yleisurheilukisat jo 23. kerran

Mielenterveyden keskusliiton yleisurheilukisat järjestetään lauantaina 23. kerran. Lajeiksi ovat vakiintuneet 1000 metrin kävely, ruotsalaisviesti sekä kolmiottelu (60 metrin juoksu, pituushyppy, kuulantyöntö).

Monissa mielenterveysyhdistyksissä on oma joukkue, joka harjoittelee tavoitteellisesti vuosittain. Tänä vuonna suurimmat joukkueet tulevat Kemistä (19 hlöä), Kuusamosta (18) ja Siikalatvalta (15). Kalajokilaaksosta ja Iisalmesta on 11-henkiset joukkueet. Ikähaitari on laaja: kisojen vanhin osanottaja täyttää tänä vuonna 81 vuotta ja nuorin 17 vuotta.

 

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa:

#kehataan #kemi #kehopositiivisuus #teatterinlumo
Mielenterveyden keskusliiton kanavat Facebook, Twitter ja Instagram

 

Järjestäjä:
Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten perustama järjestö, jolla on 160 jäsenyhdistystä ja niissä 17 000 jäsentä. www.mtkl.fi

Järjestäjäkumppanit Kemissä:
Mielenterveysyhdistys Yhdessä ry, Kemin kaupunki, kaupunginteatteri ja seurakunta sekä Veitsiluodon Kisaveikot.

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter