375 osallistujaa Komiasti yhyres Seinäjoella 25.-27.8.

Mielenterveyden keskusliiton vuoden suurin jäsentapahtuma kokoaa Seinäjoelle 375 osallistujaa eri puolilta Suomea. Komiasti yhyres -teemalla luvassa on mm. kaikille avoin puistotapahtuma, perinteikkäät yleisurheilukisat, työpajoja kuntoutumisen tueksi ja vierailu traktorimuseoon. Paikalla ovat mm. sisäministeri Paula Risikko ja toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Mielenterveyden keskusliiton vuotuisilla kulttuuri- ja yleisurheilupäivillä edistetään mielen hyvinvointia liikkumalla, harrastamalla kulttuuria ja ennen kaikkea tapaamalla mielenterveysyhdistysten jäseniä joka puolelta Suomea. Avainsanoja ovat osallistuminen, yhdessä tekeminen ja liikunnan ja kulttuurin ilo.

Tapahtuma on liiton, sen paikallisten jäsenyhdistysten ja urheiluseurakumppanin yhteinen voimannäyte. Järjestelyvastuussa liiton lisäksi ovat Seinäjoen Alueen Mielenterveysyhdistys SAMY, Vaasan Mielenterveystoiminnan Tuki, Viisiokuntien mielenterveysyhdistys sekä Ylistaron Kilpa-Veljet.

– Hienoa, että saimme tapahtuman Seinäjoelle, sillä se antaa näkyvyyttä paikalliselle työllemme. Runsas osanottajajoukko viestii, että ei tarvitse olla yksin ja syrjäytyä, sanoo SAMYn puheenjohtaja Jukka Niemi. – Tapahtumassa tärkeintä on vertaisuus, se että kaikki ovat samanarvoisia.

Poimintoja ohjelmasta:

Pe 25.8. klo 10 – 12 Lakeudenpuisto
kaikille avoimessa tapahtumassa puistojumppaa, piknik, kirpputori, jaossa Askelia arkeen -kävelykalenteri – elävästä musiikista huolehtivat Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, muusikot Tarmo Raatikainen ja Markus Raivio

klo 13 – 14 avajaiset hotelli Lakeudessa
Avajaispuhe: sisäministeri Paula Risikko, Mielenterveyden keskusliiton tervehdys: puheenjohtaja Tarmo Raatikainen, vuoden mielenterveysyhdistyksen palkinto: toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka

La 26.8. klo 10 – 17 Mielenterveyskuntoutujien yleisurheilukisat Seinäjoen keskusyleisurheilukentällä
lajit: 3-ottelu (kuula, pituus ja 60 m), 1000 metrin kävely, ruotsalaisviesti
oheislajit: huolenheittokeihäs, ängribööds-ritsanammunta, mölkky, Suomi 100 -ristikko

La 26.8. klo 12.30 Askeleita arkeen -kävely Suomi 100 -hengessä
kaikille avoin, ilman ajanottoa, jaossa myös Askeleita arkeen -kävelykalenteri

Su 27.8. klo 9 – 12 vierailu Etelä-Pohjanmaan traktorimuseoon

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa:
#komiasti #seinäjoki
Mielenterveyden keskusliiton kanavat Facebook, Twitter ja Instagram

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter